ÄNTLIGEN går jag in i 6 månaden !!!!

Känns så skönt att äntligen vara i v.25 och gå in i 6-e månaden !!!!
Undrar hur bebisen kommer se ut ..Kanske som min äldsta Jimmie som såg dagens ljus på Gävle sjukhus för snart 16 år sedan .. Var så otroligt sött med sin ljusbruna hår.. <3 Mammas lilla gubbe ..2 månader på bilden ..
 
Eller kanske som min dotter Isa som såg dagens ljus för 12,5 år sedan på Södertälje sjukhus ..Hon hade så mycket hår så sköterskorna gjorde massor av rosetter på henne när hon var ny född ..Hittade tyvärr ingen bild från det ..
Isabelle 4 månader på bilden
Eller kanske blir en liten röd tott som ur gulliga Samuel var när han föddes på Södertälje sjukhus ..Mammas röda pigment gick över till honom ..Sötnosen .. <3
Samuel 1 mån på bilden
Eller kanske blir en brun tott som gulliga Elias ...som föddes på SÖS ..En riktigt gullig guldklimp ..
Elias 2 månader .. <3

Syskon men ändå så olika färger o storlekar ..
Blir spännande att se om 3 månader när denna <3 kommer
Nedräkningen har börjat !!!!!

Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre 'mager' ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera.

När du har tid på MVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs.

Fingrar, handleder och händer kan kännas värka eller kännas domnade. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Då kan nerver som löper i tunneln klämmas åt, vilket i sin tur orsakar smärta eller obehag. Handledsstöd kan hjälpa. Prata med din barnmorska eller läkare om du har besvär av det och läs våra tips om självhjälp för domnade eller värkande fingrar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Onsdagen den 15/3-17 Min födelsedag !!!

Tisdagen den 13/3-17 Med inrednings planer för terassen !!!!

Måndagen den 13/3-17 Ny vecka !!!