Fredagen den 8/5 Ritningar på Atrumhuset !!

Vi har nu fått ritningar på Atrumhuset ..Självklart har vi hela tiden haft den här ritningen från Mäklarens kalkyler men den kan skilja lite från verkligheten ..Finns tex inte något fönster i vardagsrummet på ena väggen osv men rätt lika i övrigt så tänkte försöka förklara lite hur vi funderar göra ..

Bortse mitt klotter på den :-) .. Har försökt med alla möjliga o omöjliga varianter ..Men vi kör den billigaste lösningen nu o som även kommer gå fortast ..Hade tänkt göra en utbyggnad där det nu finns en uteplats men skulle ta lite för lång tid då vi vill komma in så fort som möjligt o alla hantverkare är galet upptagna till hösten ..
Känns viktigare att få till alla sovrum o köket först ..Nästa år får vi rikta in oss på övrigt , Som badrum , Wc, Tomt o kanske utbyggnad  ...Kanske vi känner att utbyggnad inte behövs när vi har bott in oss lite ..Vi får se ..
Jag börjar Iaf med hur vi ska få till sovrummen ..Har varit 4 sovrum tidigare men tyvär så slog dom tidigare ägarna igen ett så det blev 3 stora ..Vi ska ta ner en vägg o upp med 2 väggar ..Dörren finns fortfarande kvar så det blir nog inga problem alls att fixa det ..Och så ska vi så klart sätta tillbaka fönstret också till det 4 sovrummet ..

 Där det finns ett Arbetsrum i dag kommer vi göra om till ett sovrum så blir till att sätta in väggar även där ..Kommer nog ta bort garderoberna också där inne .. Kändes som dom gjort sitt .. Så man kommer endast kunna gå in i det rummet från köket när allt är klart ..
Där klädkammaren är i dag kommer det bli en liten hall till sovavdelningen ...
 
Hallen är vi inte riktigt klar med än..Måste in i Atrumhuset igen o se tror jag..Men lutar mot en fyrkantiga hall .. Nu känns den bara långsmal o mörk vill ha en ljus o stor hall så tror att vi kommer ta bort väggen mot Tvättstugan o sätta en dörr till tvättstugan ( där är det i dag helt öppet) så hallen kommer sträcka sig enda från Wc , ytterdörren  till tvätten o sedan fritt fram till köket  ..Garderoberna i hallen ska tas bort  ..Som sagt lite svårt att förklara ..ST ( städskåpet) ska bort där ska ytterkläderna vara ..

Garderoberna o Kyl/frys ska bort ..Vill Ist sätta antingen K/F där det i dag är en öppning mellan kök o tvätt eller ha köksön där KF är i dag o sätta dom vid väggen mot fönstret ..

Mer om köket Om man ändrar o tar köksön mer mitt i där K/F är i dag o öppnar upp köket så det blir mer i vinkel ..K/F sätter man som en fortsättning  fram till fönstret ..Tror det är bästa alternativet ..I dag känns det som det är mycket dö utrymme där framför balkongdörren .. Har tyvärr ingen bild på den sidan av köket / allrummet .

Här ser man hur köket ser ut i dag ..Typiskt 70-tal ..Den där köksskåpet med lucka ska helt bort så det blir öppet o antingen köks ö där eller på sidan där Kyl / frys står ..




Vardagsrummet är i dag väldigt lång smalt ..Då vi endast kommer ha det som ett tv rum så behövs det inte vara så stort ..Så där sk vi dela av till ett till sovrum ..Och självklart ta bort väggen med pizzavalvet .. Fast där är vi inte heller överens  ..

Anders gillar det där Pizza valvet ..Vad ska man säga smaken är som baken ..Och han har ju som sagt en förkärlek till 80 -talet ..Hugaligen ,Tydligen 70-talet också  ..Man får hoppas jag lyckas få honom på andra planer .. Vill att det ska vara en ganska öppen planlösning.Vill man dra sig undan så finns ju alla sovrum ..Eller hur :-)

Kanske var lite svårt att förstå min lustiga förklaring men det vi inte är hundra på är hur Hallen ska bli o var köksön ska stå ..Allt annat är klart som sovrummen , utom det i vardagsrummet o pizzavalvet ..men det kommer jag inte ge mig på ... Så nu vill jag ha nyckeln så vi kan börja jobba ..

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Onsdagen den 15/3-17 Min födelsedag !!!

Tisdagen den 13/3-17 Med inrednings planer för terassen !!!!

Måndagen den 13/3-17 Ny vecka !!!