Lördagen den 16/5-15 Äntligen Lördag :-) Köksplaneringen så gott som klar !!!

Hejsan alla !!!


Hoppas Lördagen startade perfekt för er ..



Min blev helt ok och , det bästa ..Nu är vi äntligen klar med ritningen av köket ..Vilken tid det tagit ..Phuuuu !!!men nu äntligen !!! ..Fick bli lite ändringar angående Kyl /Frys ..Så får bli en hel kyl o en Frys i ett underskåp ..Enda möjligheten att få plats så som vi vill ha det .. Sedan spar vi Frysen som finns i huset redan o sätter i förrådet eller tvättstugan ..Får se vad den får plats bäst ... Alltid bra att ha mycket frysförvaring när man är en storfamilj o är en sån som mig som alltid försöker fynda ..Även inom mat "skratt" :-) .. Så vi äter oftast efter det som är billigt u butikerna den veckan ..Men sedan kan vi verkligen köpa in o frysa ner en massa o även få plats med allt i ett stort kylskåp ..Perfekt .. Hade så klart viljat haft en sto frys också men det fungerade tyvärr inte med planlösningen ..Så det är är " second best " .. Men när allt är klart så blir det numer 1 av alla våra förslag .. Självklart hade man kunnat tryckt in mer på andra väggar men vi vill ha det så luftigt oljust som möjligt ..Det här kommer bli super ..
Gillar att det får plats 2 vitrinskåp mellan fönstren ..Och det bästa dom är inte så djupa så kommer bli massor av lus från fönstren ändå :-) ...Ett vitrinskåp såg så litet ut mellan fönstren ..

Så får det bli ..Fint eller hur ..Visst är köksfläkten fin ..Gillar den Såååå mycket ..

Och alla dessa mått man lära veta o planera ..Tur Ikeas personal är superduktiga på sånt här :-)







Så här har dom tidigare förslagen varit ..Vi har även gjort flera men skisser men dom är inte mycket att se haha ...Om ni förstår ... :-)
Första ..Jätte fint men gillade inte överskåpet i hörnet brevid fönstret och köksfläkten . ..Sedan var köksfläkten för liten ..Och att det bara fanns ett vitrinskåp mellan Fönstren....Såg så litet ut  ..Annars var det här riktigt fint

Samma exempel på kök men annan vinkel ...Gillade att kunna ha 2 stora Kyl/ frys brevidvarandra ..Vilket tyvär inte fick plats på den väggen ..

Vårat andra exempel av kök var det här ..Lite mindre o inte mycket jag gillade med det ..Det enda som var bra var att man fick in både Kyl o frys i ett sånt litet kök ..

annan vinken av samma ex ..Självklart var det här också fint men inte riktigt vad vi ville ha ..Gillar inte att ha allt så ihopträngt brevid Spisfläkten ..Och Kyl/Frys är så djupa så skulle skymma fönstrena för mycket med den placeringen ..

Man har lärt sig mycket av det här ritandet ..Vad som passar o inte passar , hur djupa skåpen är osv osv ..Sååååå mycket att tänka på men var jätte roligt att se hur man till slut fick fram sitt drömkök ..Som det helt klart kommer bli när det är klart ..
Snart dax att beställa allt sedan börja se över möbler ,,Stolar till köks ön skulle passa superbra med dessa från Ikea ..
Dom här från Henriksdal Ikea är ju jätte fina ..Svårt att bestämma mig mörka ben ..

ex bild :

Riktigt snyggt ..Eller ljusare ben ..Bänkskivorna ska vara lusare fast ska betsa dom mörkare ..Så kan bli fint med samma typ av ben på stolarna ..

Ex bild

Gillar båda och det bästa är ju att när man tröttnar på överdragen så är det bara att byta ut dom ..Så får man som nua stolar direkt ..Finns många olika mönster o färger att välja mellan ..Funderar att köpa Eriksdal stolar till köksbordet också .Då kan man matcha med samma färg på både barstolarna o vanliga stolarna ...Korgstolarna jag har har snart gjort sitt ..Så passar perfekt att för nya nu snart ..

Dom här 2 köken är såååå fina ..Första har så söta stolar med liten volang ..Det skulle man ju kunna sy på stolskläderna ..

Och nästa är så fint ..Om vi bara får till det åt det är hållet blir jag nöjd ..

Nu är det bara att beställa köket ,,Vi ska bara komma överänt om vilken blandare vi ska ha sen blir det till att beställa så vi har det när vi får nycklarna i Augusti ....
Kaklet vet vi vad vi ska ha redan ..Blir hela väggen upp till taket , bakom köksfläkten Tycker det är snyggast o över diskhon ..Så är bara Klinkers kvar sedan ..Till golvet ..Men det får bli i ett senare inlägg ...



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Onsdagen den 15/3-17 Min födelsedag !!!

Tisdagen den 13/3-17 Med inrednings planer för terassen !!!!

Måndagen den 13/3-17 Ny vecka !!!